FAQ-NL

Wij zijn de betrouwbare partner aan uw zijde die klantgericht denkt en handelt en waarbij de klanttevredenheid voorop staat. Of het nu gaat om bestellingen, product- en leveringsinformatie, klachten of het omgaan met algemene vragen:

Onderhoudstips

Hoe verzorg ik mijn schoenen goed?

Juist schoonmaken en drogen

De vuile schoenen eenvoudig met water en borstel afwassen. Natte schoenen niet bij open vuur, bij een hete oven of bij de verwarming “snel drogen“. De schoen verandert daardoor van vorm. Verwijder de inlegzolen en stop krantenpapier in de schoenen of gebruik een schoenspanner. Vervolgens de schoenen luchtig en langzaam laten drogen. Wij raden aan om de inlegzolen regelmatig op 30° te wassen Verwijder de inlegzolen na elke keer dragen uit de schoenen om het drogen te versnellen.

Verzorging met impregneerspray en schoencrème

Voor alle leersoorten moet u de door HAIX aanbevolen of in de handel verkrijgbare, niet-vette schoenverzorgings- en impregneermiddel gebruiken. Geen ledervet of lederolie gebruiken. Bovenmateriaal van textiel verzorgt u het beste met een impregneerspray. Impregneersprays alleen drogen het leder te sterk uit. Zonder verzorging van schoencrème kan het leder schilferachtig en hard worden. Door het insmeren van crème in de plooien van de naden worden ook piepgeluiden verholpen, zoals die kunnen optreden bij waterafstotend leder. Door het insmeren van crème verkrijgen ook de metalen delen (ringen, haken, enz.) een extra bescherming tegen oxidatie.

HAIX schoenen met Sun Reflect systeem

Sun-Reflect vermindert de opwarming van het bovenleder door direct zonlicht. Zonlicht wordt door het leer gereflecteerd waardoor er minder warmte bij de voet komt. Om de optimale prestatie te verkrijgen, raden wij kleurloos verzorgingsmiddel of verzorgingsmiddel voor SUN-REFLECT leder van HAIX aan.

Onderhoud van HAIX suède schoenen

Behandel de schoenen met HAIX suède leerverzorgingsproduct en impregneerspray. Breng eerst het onderhoudsmiddel en daarna de spray royaal aan op een afstand van 30 cm, zodat het leer de onderhoudsstoffen kan opnemen. Laat de schoenen vervolgens rustig drogen (niet op de verwarming). Indien nodig kan het suède opnieuw worden opgeruwd met een borstel (voor en na het aanbrengen).

Let op: voor veiligheidsschoenen in ruw terrein, bijvoorbeeld bosbouwlaarzen, kun je je schoenen ook behandelen met een vetvrije schoenpoets, omdat de schoenpoets het leer intensiever verzorgt dan de waterdichtmakende spray. Door voortdurend schoensmeer aan te brengen, verandert het oppervlak van het leer van ruw naar glad. Er kunnen ook kleurveranderingen optreden.

Hier vind je een poster met onderhoudsinstructies die je kunt opslaan of afdrukken:

1
Juiste sokken

Functionele sokken - de perfecte aanvulling:

Door het gebruik van functionele sokken kan het draagcomfort aanzienlijk worden verhoogd. Deze sokken voeren het vocht van de voet snel verder naar de voering. Gebruik reeds bij het passen de sokken die u ook later gaat dragen.

1
Speciale instructies voor veiligheidsschoenen!

De voor deze modellen geldige norm kunt u afleiden uit de opdruk op de schacht. Besteed aandacht aan het passen en het juiste gebruik van sluitingselementen. Raadpleeg, indien nodig, de dealer. Let op de verzorgingsinstructies en controleer de schoenen voor het telkens dragen op herkenbare schade. Bewaar de schoenen op een droge plaats, bij voorkeur in een doos. Een vervaldatum kan begrijpelijkerwijs niet worden aangegeven. Het is vooral van de slijtagegraad en mate van gebruik afhankelijk. De schoenen zijn gemarkeerd met: Fabrikant (haix®), geldige norm, categorie, schoenmaat, maand en jaar van fabricage, type-aanduiding van de fabrikant.

1
Moet ik mijn schoenen aan het begin impregneren?

In principe zijn onze schoenen bij aflevering met verzorging voorbehandeld. Afhankelijk van het weer, moet u persoonlijk beslissen of u de schoenen voor het eerste gebruik nog een keer met verzorging behandelt.

1
Hoe verzorg ik nubuck lederen schoenen?

Behandel de schoenen met de impregneerspray van HIAX, deze bevat de juiste verzorgingsmiddelen. Breng de spray op een afstand van 30 cm royaal aan, zodat het leder de verzorgingsmiddelen kan absorberen. De schoenen moeten vervolgens in rust (niet bij de verwarming) drogen. Indien nodig kan het nubuck leder met een borstel weer worden opgeruwd (voor en na de toediening).

Houd er rekening mee dat bij veiligheidsschoenen op ruw terrein, bijv. bosschoenen, de schoenen ook met een vetvrije schoencrème te behandelen zijn. Omdat de schoencrème het leder intensiever verzorgt als de impregneerspray. Door het voortdurend aanbrengen van schoencrème, verandert het oppervlak van ruw leer naar glad leer. Ook kan het gedeeltelijk tot kleurveranderingen komen.

1
Anwoord niet gevonden?
Gebruik ons ​​contactformulier om ons uw vraag te stellen Naar contactformulier
VERSANDKOSTENFREI MIT DEM CODE: hxship241